Cum aplicam corect fardul de pleoape

Fardul de pleoape este un produs nelipsit din trusa de farduri a unei femei. Desi este un produs popular, cu siguranta multe femei au intampinat greutati in aplicarea fardului de pleoape sau in a reusi sa-l faca sa reziste pe tot parcursul zilei.
Inainte de a aplica fardul de pleoape propriu-zis, important este sa creati o 
baza pentru acesta. Puteti aplica pe pleoapa mobila un strat fin de corector sau fond de ten pe care apoi sa il fixati cu un strat de pudra. Ca alternativa, puteti aplica o baza speciala pentru fardul de pleoape.
Pentru a realiza machiajul ochilor aveti la dispozitie diferite formule de farduri de pleoape: farduri compacte, farduri pulbere si farduri cremoase.
  • Fardurile compacte se aplica foarte usor, cu o pensula din par natural. Puteti aplica o singura culoare sau puteti crea un degrade intre 2-3 culori, avand grija sa estompati trecerea intre culori pentru a nu se vedea o delimitare clara intre acestea. Tineti cont si de forma ochilor pentru a putea face eventualele corectii necesare.
  • Fardurile pulbere se vor aplica cu ajutorul unei pensule din par natural, prin tapotare. Aceste farduri sunt, de obicei, foartesidefate si paietate . Ele vor fi folosite pentru a crea puncte de lumina pe suprafata pleoapelor.
  • Fardurile cremoase au o textura placuta si se aplica cu usurinta. Ele pot fi folosite ca atare sau pot fi folosite ca baza pentru fardurile compacte sau pulbere.

TRUC! Indiferent de formula aleasa, folositi intotdeauna culori si texturi care sa va scoata ochii in evidenta.